Jump to content

  • Curse Sites
Help

Heavy FPS drops in Arena


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 TteSPORTSDoomsen

TteSPORTSDoomsen
  • Junkies
  • Night Elfclass_name
  • EU-Frostmane
  • Misery
  • Posts: 967
  • Talents: Restoration 1/2/2/0/0/0
  • 2v2: 2250
  • 3v3: 3104
  • RBG: 2632
  • LocationTyskland

Posted 02 December 2012 - 02:32 PM

Hey there,

I was wondering if anyone else of you has noticed heavy FPS drops during arena games since the release of 5.1.

It just randomly starts and does not stop until I reload, which is not possible for me atleast in a match, since I'd be stuck in a loading screen for atleast 10 seconds. Already thought it could be my addons but then I realized, I don't even use addons except Interuptbar and LoseControl.

Regards

#2 Shadowtiger

Shadowtiger
  • Junkies
  • Trollclass_name
  • EU-Stormreaver
  • Cyclone / Wirbelsturm
  • Posts: 380
  • Talents: Beast Mastery

Posted 02 December 2012 - 02:37 PM

I reinstalled gladius and powa and it was fixed, dunno what it was.

#3 idevpro

idevpro
  • Junkies
  • Posts: 154

Posted 02 December 2012 - 03:48 PM

Gladius, had same problem and i removed it.
Posted Image

#4 Xandyn

Xandyn
  • Xandyn
  • Junkies
  • Undeadclass_name
  • EU-Stormscale
  • Cyclone / Wirbelsturm
  • Posts: 1060
  • Talents: Frost 0/2/1/2/2/.

Posted 02 December 2012 - 05:09 PM

addons cause this 99.9% of the time
if it only happens in arena must be with an arena related addon such as gladius, and etc.

#5 Anhura

Anhura
  • Junkies
  • Night Elfclass_name
  • US-Durotan
  • Ruin
  • Posts: 21
  • Talents: Balance 2/0/2/1/1/2
  • RBG: 384

Posted 02 December 2012 - 05:12 PM

I've had this happen in arenas and rbgs randomly since 5.1. It's made doing rbgs almost impossible due to my fps dropping from 40-50 to literally 1 fps during mid fights.

Only addon I use is Interuptbar.

Edited by Anhura, 02 December 2012 - 05:23 PM.


#6 TteSPORTSDoomsen

TteSPORTSDoomsen
  • Junkies
  • Night Elfclass_name
  • EU-Frostmane
  • Misery
  • Posts: 967
  • Talents: Restoration 1/2/2/0/0/0
  • 2v2: 2250
  • 3v3: 3104
  • RBG: 2632
  • LocationTyskland

Posted 02 December 2012 - 05:15 PM

Well, as I said before I only use two addons LoseControl and Interuptbar

#7 Justblaze

Justblaze
  • Junkies
  • Night Elfclass_name
  • US-Darkspear
  • Cyclone
  • Posts: 148
  • Talents: Holy 1/1/1/1/1/1
  • RBG: 192

Posted 02 December 2012 - 05:33 PM

Idk i only lag when demo locks pop their 1 shot macro and my fps goes to like 5 lol

#8 Eazymothafukne

Eazymothafukne
  • Junkies
  • Taurenclass_name
  • US-Tichondrius
  • Bloodlust
  • Posts: 255
  • Talents: Balance 1/2/2/1/1/0
  • 2v2: 1988
  • 3v3: 2604
  • 5v5: 1152
  • RBG: 957

Posted 02 December 2012 - 06:11 PM

The problem is the first game of the day for me with gladius because it does not show up but next game it does. first game I drop to 5 FPS and then 2nd game im at 189 fps.
http://i.imgur.com/L60huZm.png
150k Shield slam avatar crit. ^

Real gamers unite

#9 Xandyn

Xandyn
  • Xandyn
  • Junkies
  • Undeadclass_name
  • EU-Stormscale
  • Cyclone / Wirbelsturm
  • Posts: 1060
  • Talents: Frost 0/2/1/2/2/.

Posted 02 December 2012 - 07:07 PM

move WTF + cache + interface folders to desktop and try again

#10 Jokerplex

Jokerplex
  • Junkies
  • Night Elfclass_name
  • EU-Outland
  • Misery
  • Posts: 1007
  • Talents: Marksmanship 2/0/0/2/1/1

Posted 02 December 2012 - 07:15 PM

hello xandyn wanna play together

#11 drakuru

drakuru
  • Junkies
  • Trollclass_name
  • EU-Blackrock
  • Glutsturm / Emberstorm
  • Posts: 75
  • Talents: Discipline

Posted 03 December 2012 - 03:12 PM

Try to reduce particle density to "good", this helped me.
Posted Image

#12 WildeHilde

WildeHilde
  • Content Editors
  • Curse Premium
  • Gnomeclass_name
  • EU-Aegwynn
  • Blutdurst
  • Posts: 2045
  • Talents: Combat 1/1/2/1/1/0
  • RBG: 2215
  • LocationSouthern Germany

Posted 03 December 2012 - 03:36 PM

I have a similar problem, but not FPS drops. Characters of enemy players seem to teleport or are not were they are shown. Means I root someone and he suddenly stands behind me although he was shown in front of me, attacking running players does not work etc. No idea what causes it, as I have 20ms and 180+ FPS constantly. Does anyone have the same issues? It seems to start after some time in arena matches.

#13 Claynz

Claynz
  • Junkies
  • Orcclass_name
  • EU-Stormscale
  • Cyclone / Wirbelsturm
  • Posts: 1629
  • Talents: Enhancement 0/2/1/1/0/0
  • RBG: 1344
  • LocationNorway

Posted 03 December 2012 - 03:37 PM

Big discussion about this on tech forum on high end systems.

#14 TteSPORTSDoomsen

TteSPORTSDoomsen
  • Junkies
  • Night Elfclass_name
  • EU-Frostmane
  • Misery
  • Posts: 967
  • Talents: Restoration 1/2/2/0/0/0
  • 2v2: 2250
  • 3v3: 3104
  • RBG: 2632
  • LocationTyskland

Posted 03 December 2012 - 03:39 PM

Could you link it pleaaase sir Totemtoe?

#15 Claynz

Claynz
  • Junkies
  • Orcclass_name
  • EU-Stormscale
  • Cyclone / Wirbelsturm
  • Posts: 1629
  • Talents: Enhancement 0/2/1/1/0/0
  • RBG: 1344
  • LocationNorway

Posted 03 December 2012 - 03:46 PM

But these people got problems outside arena also.
http://eu.battle.net...opic/5493730184

I did hear tho if you /reloadui mid arena Gladius will make you lag and drop FPS like mad.

#16 Thugjitsu

Thugjitsu
  • Junkies
  • Humanclass_name
  • US-Darkspear
  • Cyclone
  • Posts: 288
  • Talents: Protection 1/1/0/1/1/2
  • RBG: 2222

Posted 03 December 2012 - 03:54 PM

Tried doing 3's for the first time since 5.1 on Friday night, went from 90fps in Stormwind to 5fps in arenas.  Last night it happened in a bg too, Im thinking its Gladius or LoseControl...
Posted Image

#17 TteSPORTSDoomsen

TteSPORTSDoomsen
  • Junkies
  • Night Elfclass_name
  • EU-Frostmane
  • Misery
  • Posts: 967
  • Talents: Restoration 1/2/2/0/0/0
  • 2v2: 2250
  • 3v3: 3104
  • RBG: 2632
  • LocationTyskland

Posted 03 December 2012 - 03:56 PM

View PostThugjitsu, on 03 December 2012 - 03:54 PM, said:

Tried doing 3's for the first time since 5.1 on Friday night, went from 90fps in Stormwind to 5fps in arenas.  Last night it happened in a bg too, Im thinking its Gladius or LoseControl...

Your Issue is Gladius for sure. But mine is, that it just randomly starts and I don't use Addons and it's def not my PC. I can stream in 1080p with 60 FPS on highest quality possible. <3 my i7

#18 Häxantutto

Häxantutto
  • LocationSWE

Posted 03 December 2012 - 04:48 PM

Had similar issues yesterday, my fps dropping all the time in arenas, couldnt play, thank god for my partners being able to 2vs3
Posted Image
-------------------------------forever---------------duelist-------------------------------------
https://www.youtube....h?v=GLNJfWpIHLA

#19 Crawthz

Crawthz
  • Junkies
  • Humanclass_name
  • EU-Sylvanas
  • Rampage / Saccage
  • Posts: 704
  • Talents: Frost 0/0/0/2/1/0
  • 2v2: 576
  • LocationFinland

Posted 03 December 2012 - 04:59 PM

It's becoming my routine to do /gladius test every time I start doing arenas, because it seems that it's the one bugging (or shows if my game is bugging) /reload seems to fix the issues until you logoff/dc/crash or w/e.

Also, I got ABS if I need to reload ui in arenas, so I get all my macros and buttons back into place. Works wonders.
www.twitch.tv/crawthz - Gladiator Frostmage stream, please follow!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

<